Tip Buat Duit Online dan Rahsia Murah Rezeki

Untuk Yang Dah Penat Berusaha dan Nak Putus Asa

March 30, 2015 @ 9:30 pm
Masalah... masalah.... Hidup ini ada macam-macam jenis masalah. Ada orang banyak masalah, ada orang sikit je masalah. Ada orang macam tak ada masalah. Anda ada banyak masalah yang tak selesai-selesai?. Pernah tak rasa penat dah, malas dah nak fikir pasal masalah tu lagi. Lantak pi lah!. Jika anda rasa dah penat berusaha macam-macam dan rasa nak putus asa sebab dah cuba macam-macam cara, dah puas fikir, tak tahu macam mana lagi dah nak buat untuk selesaikan masalah, tontonlah video ini. Video ini mungkin boleh memberikan anda semangat untuk meneruskan kehidupan dan tidak berputus asa. Jangan Menyerah! "Allah tidak ciptakan masalah [...]

Cara Mempercepatkan Rezeki Dalam Masa 40 Hari

Cara Untuk Memudahkan Rezeki Dalam Masa 40 Hari. Nak tak jadi kaya?. Nak tak jadi jutawan? Kenapa nak jadi orang kaya?. Ya, saya mengaku, memang saya nak jadi orang kaya. Saya nak kaya, malah bukan setakat kaya, tapi saya nak jadi seorang jutawan. Bukan setakat jutawan, tapi bebas kewangan. Saya mahu mati dalam keadaan bebas hutang. Tidak mahu menyusahkan waris untuk melangsaikan hutang piutang saya. Tidak mahu roh saya tidak aman apabila telah masuk ke alam kubur. Saya memilih berniaga sebagai jalan untuk saya jadi jutawan, jalan untuk saya jadi kaya. Jadi, dari masa ke masa, saya belajar ilmu-ilmu perniagaan. [...]
Alhamdulillah cara betul memuji seseorang mengikut islam

Lebih Baik Puji Seseorang Dengan Lafaz Begini

February 13, 2015 @ 3:08 pm
Alhamdulillah, pada hari Jumaat penghulu segala hari yang mulia ini, saya belajar 1 lagi perkara. Perkara yang selalu saya terlepas pandang. Selama ini saya tak sedar. Selepas ini, InsyaAllah, dengan izin Allah, saya akan baiki apa yang saya ucapkan ketika memuji dan meraikan rakan-rakan dan insan-insan yang saya sayang. Setelah membaca artikel bertajuk “Memberi Pujian” yang ditulis oleh saudara Fuad Latip dalam ebook beliau “Jiwa Positif & Hidup Bertuhan” volume 2: Memiliki Kesedaran Tertinggi ini, hati saya tergerak untuk berkongsikan apa yang saya pelajari ini kepada rakan-rakan. Dah lama blog ini saya tak update, jadi saya kongsikannya di sini agar [...]
3 Perkara Seorang Agen Affiliate Perlu Ada Untuk Jana Pendapatan

3 Perkara Seorang Agen Affiliate Perlu Ada Untuk Jana Pendapatan

Walaupun ia nampak mudah, seorang agen affiliate / affiliater perlu memeriksa sama ada dia memiliki 3 perkara berikut sebelum boleh mula buat duit dengan affiliate. Pertama: Produk untuk dipromosikan Tiada produk, tiada komisyen. Tiada komisyen, tiadalah duit. Perkara pertama yang perlu anda pertimbangkan selain permintaan adalah produk untuk dipromosikan. Apabila ada produk, barulah anda boleh mula merancang kaedah promosi yang anda akan lakukan. Setiap produk memang ada permintaan, cuma anda perlu promosi pada tempat yang tepat sahaja. Terdapat 3 lubuk produk affiliate yang boleh anda promosikan (klik link untuk daftar): 1. Ashadee 2. Klikjer 3. Edymall 4. Wang Dot Com [...]
cara mudah buat duit di internet

Cara Termudah untuk Menjana Wang di Internet Tanpa Modal

Cara Termudah untuk Menjana Wang di Internet Tanpa Modal     Jika anda hendak mencari cara termudah untuk menjana wang di internet tanpa modal, tiada yang lebih mudah melainkan pemasaran affiliate. Walaupun terdapat banyak pekerjaan sebagai freelancer, ia tetap tidak dapat melawan nikmat kerjaya sebagai affiliate. Telah terbukti bahawa pemasaran affiliate bukan sahaja senang untuk menjana wang yang banyak, ia juga tidak memerlukan sebarang perlaburan jika anda ingin memulakan kerjaya sebagai affiliate secara serta merta. Satu lagi perkara yang menarik mengenai affiliate adalah ia mempunyai terlalu banyak peluang untuk diceburi sehinggakan anda rasa seperti hendak membolot semua peluang yang ada [...]
5 niche paling hot di pasaran sitisyahida.my

5 Niche Paling Hot Di Pasaran

5 Niche Paling Hot Di Pasaran  Ramai yang mempunyai keinginan yang tinggi untuk buat duit dengan internet tetapi tidak tahu mahu menjual produk apa. Sebenarnya, sebelum menjual sesuatu produk, kita perlu mengetahui produk apa yang pengguna mahukan. Salah satu langkah penting yang perlu dilakukan sebelum memulakan sesuatu perniagaan ialah memilih niche yang sesuai. Ini kerana jika anda menjual produk untuk niche yang mempunyai permintaan yang tinggi, kerja-kerja menjual adalah lebih mudah, kerana orang memang hendak beli produk yang anda jual. Berikut saya senaraikan 5 niche paling hot di pasaran iaitu niche yang mempunyai bilangan pembeli yang banyak dan akan sentiasa [...]
teknik mengatasi pesaing dalam perniagaan

6 Teknik Mengatasi Pesaing Anda Dalam Perniagaan

December 28, 2013 @ 3:09 pm
6 Teknik Mengatasi Pesaing Anda Dalam Perniagaan     Persaingan dalam perniagaan adalah perkara yang normal. Tidak semestinya jika sudah ramai orang jual produk A, kita tak boleh jual produk tersebut. Berikut 6 teknik yang boleh anda gunakan untuk menjadikan diri anda lebih di hadapan berbanding pesaing anda. 1. Wujudkan kekuasaan anda di pasaran Pasaran itu mesti faham bahawa anda adalah pemimpin dalam apa jua yang anda buat. Jangan mudah terperangkap dalam apa-apa jangkaan. Anda boleh wujudkan kekuasaan anda dengan menjadi visible di mana saja anda boleh dan dengan memberikan kandungan berinformasi tentang produk anda di sebanyak mana tempat yang [...]
Perkara yang wajib anda tahu tentang Facebook Ads

9 Perkara Tentang Facebook Ads Yang Perlu Anda Tahu

9 Perkara Yang Perlu Anda Tahu Tentang Facebook Ads Facebook mempunyai ramai pengguna di seluruh dunia. Mengikut data yang di keluarkan pihak Facebook, pengguna Facebook sekarang sudah meningkat kepada hampir satu billion pengguna. Paling menarik, angka pengguna Facebook sentiasa meningkat dari sehari ke sehari. Jika kita ibaratkan Facebook adalah satu negara, Facebook merupakan negara yang mempunyai penduduk ketiga tertinggi di dunia selepas China dan India. Di Facebook Ads, anda boleh iklankan apa sahaja yang anda mahu asalkan ia mematuhi peraturan yang telah pihak Facebook tetapkan. Tidak seperti Google Adword, syarat untuk pengiklanan di Facebook Ads tidaklah terlalu ketat. Facebook Ads [...]
4 Langkah Penting Membuat Perancangan Kewangan

4 Langkah Penting Membuat Perancangan Kewangan

December 1, 2013 @ 8:28 am
Tip Rancang Kewangan Perancangan kewangan merupakan langkah pertama untuk mengurus kewangan anda. Terdapat 4 langkah penting yang perlu diambil untuk membuat perancangan kewangan iaitu: Langkah 1: Menetapkan matlamat kewangan anda Matlamat kewangan mencerminkan apa yang anda hendak lakukan dengan wang anda dalam tempoh yang tertentu. Penentuan matlamat akan memastikan anda berbelanja serta menyimpan secara teratur untuk mencapai matlamat anda. Matlamat ini boleh berbentuk jangka masa pendek, sederhana atau panjang  bergantung kepada faktor-faktor seperti usia, pendapatan, taraf perkahwinan dan jumlah tanggungan. Langkah 2: Jejaki ke Mana Perginya Wang Seterusnya, anda perlu memantau tabiat berbelanja anda. Mulakan dengan merekod segala perbelanjaan dalam [...]
cara mengatasi tak cukup masa

Cara Mengatasi Tak Cukup Masa | Tak Cukup Masa Sebab Curi Masa Orang Lain

November 26, 2013 @ 7:36 am
Selalu tak, rasa macam masa tak cukup, terkejar-kejar masa?. Apa yang menyebabkan kita rasa macam masa tak cukup, sibuk je memanjang. Baru-baru ni, saya tersedar apabila terbaca artikel  "Patutlah Masa Tak Cukup!" di ebook "Apa Saya Perhatikan : 53 Rahsia Diri Orang Kaya Terus Kaya" karya Syed Faiz. Kita tak cukup masa sebab kita curi masa orang lain. Ia berlaku secara spontan dalam kehidupan seharian kita tanpa kita sedari. Pernah tak nampak orang potong barisan ketika hendak membeli makanan?. Pernah tak tengok kereta lain yang datang kemudian memintas barisan kereta yang panjang sementara menanti lampu isyarat bertukar hijau?. Pernah tak [...]